13.6.2016

Georgia Ramon Peru Marañón 70%

Everything in the appearance of also this Georgia Ramon chocolate and wrapper is close to perfect, as you can read in my review of the very similar looking Philippinen bar. However, this bar did not include the info booklet.

The aroma of the chocolate at 5:52 AM on a sunday is very, very pleasing. It has no fruityness or such, but it has an overwhelming odor of "chocolate", good chocolate, good dark chocolate. I can't really explain what I'm smelling but it's just fabulous and I want to eat it!

Now... since I'm not tasting this chocolate right after the Philippinen bar, I can't be absolutely sure of this, but is the texture in this chocolate a little bit more floury and dry? I would say it is. It is not grainy, but I would say that it's not as smooth as the Philippinen. Too bad I can't do a comparison anymore.

The flavours have more variety than the aroma, or at least I can name something more useful. I taste something slightly fruity, like plum, but also some quite earthy flavours, like maybe tobacco or leather. The sweet plum flavours are in good balance with the more robust ones and since the chocolate doesn't really have any bitterness, it's very easy to eat and enjoy. After tasting the chocolate I check what the maker has suggested as flavours: Bitter... slight acidity... walnuts, herbs, grapefruit and artichokes... slightly smoky... Yes, I'll agree with those. Except for the bitter part.

The earthier flavours and the bitterness come out stronger in the aftertaste. There are no real fruity flavours left at this point, but the chocolate still tastes so good that I don't want to stop eating it. Unfortunatly a 50g bar only goes so far...

Ingredients: Cocoa beans, raw cane sugar & cocoa butter

Myös tässä Georgia Ramonin tuotteessa sekä suklaan, että kääreiden ulkonäkö hipoo tyylikkyydellään täydellisyyttä. Voit lukea tästä lisää aiemmasta Philippinen-levyn arviostani. Tällä kertaa ei tosin ollut infovihkosta mukana kääreissä.

Klo 5:52 sunnuntai-aamuna tämä suklaa tuoksuu todella, siis todella miellyttävältä. Tuoksussa ei ole hedelmäisyyttä tai vastaavaa, mutta siinä on runsaasti "suklaisuutta" hyvästä suklaasta, hyvästä tummasta suklaasta. En oikein osaa nimetä tuoksusta tarkempia yksityiskohtia, mutta tuoksu on huumaava ja minun on pakko päästä jo maistamaan sitä!

Koskapa en nyt makustele tätä suklaata heti Philippinen-levyn jälkeen, en voi olla tästä täysin varma, mutta onkos tämän suklaan koostumus hieman jauhoisempi ja kuivempi? Minusta on. Rakeiseksi tätä ei voi moittia, mutta tämä ei ole ihan yhtä sileää kuin Philippinen-suklaa. Harmi kun ei voi enää tehdä vertailua.

Maussa on enemmän vivahteita kuin tuoksussa, tai ainakin osaan nimetä tästä jotain tarkempaa. Maistan jotain hedelmäistä, kuten luumua ja lisäksi maanläheisiä makuja kuten kenties tupakkaa ja nahkaa. Makea luumuinen maku on hyvässä tasapainossa tuimempien makujen kanssa ja koskapa suklaassa ei juurikaan ole kitkeryyttä, tätä on varsin helppo syödä ja nauttia. Maistamisen jälkeen katsastan mitä makuja valmistaja kertoo suklaasta löytyvän: Kitkerä... lievästi hapokas... saksanpähkinä, yrttejä, greippi ja artisokka... lievästi savuinen... Kyllä minä nuo allekirjoitan, poislukien kitkeryyden.

Maanläheiset maut ja kitkeryys tulevat selvemmin esiin jälkimaussa. Tässä vaiheessa en enää juuri löydä hedelmäisiä makuja, mutta suklaa maistuu edelleen niin hyvältä, että lisää on saatava. Harmi vain, että 50g levystä ei kovin pitkälle riitä...

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

Ei kommentteja: