7.5.2016

Szántó Tibor Cuba Baracao 70% / 88%

I'll review two chocolates at once this time because their only difference is in the cocoa percentage. The origin of the cocoa, sugar and cocoa butter is the same as is the maker of the chocolates. To be honest, I wrote this review almost a year ago. Just didn't get around to publishing/proof reading it. I have no picture of the chocolate available.

The appearance of this chocolate is just as good as in the first Szántó Tibor chocolate I reviewed, so you can read more about that here. The difference between these two visually is in the shade of brown, but just slightly.

In the aroma I smell the difference. The 88% smells pungent and almost vinegar-like. The 70% aroma is much more relaxed. Neither chocolate, however, have any distinct or recognizable aromas. The texture in both chocolates is what I've come to expect from Szántó Tibor, grainy but melts very easy in the mouth. The 88% actually might have tasted a bit more smooth.

In the 88% the flavour is, as can be expected, gloomier right from the start than the 70% one. There is something sharp in the flavour and my mouth feels very dry. The flavours are boring, bordering on unpleasant. I can't keep a straight face when eating this. The 70% has spicy and smokey flavours but almost no bitterness. Especially after the 88% this tastes almost sweet, which it didn't when I tasted it before the 88%. Both are edible but without any greater excitment.

The aftertaste in the 88% is not as pungent as the actual flavour but it still dries the mouth and all the flavours are dark/gloomy. In the 70% the aftertaste is almost non-existent. I only feel a slight bitterness at the adges of my tongue.

Ingredients: Cocoa mass, raw cane sugar & cocoa butter

Otan tähän kirjoitukseen mukaan kaksi suklaata, koska niiden ainoa ero on kaakaopitoisuudessa. Kaakaon, sokerin ja kaakaovoin alkuperä on sama, kuten on myös suklaiden valmistaja. Totuuden nimissä on myös mainittava, että tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Tuotekuvaakaan ei löydy enää.

Ulkonäkö tässä suklaassa on kaikin puolin yhtä loistava kuin ensimmäisessä arvioimassani Szántó Tiborin suklaassa, joten voit lukea ulkoasukuvauksen täältä. Näiden kahden suklaan kaakaopitoisuuden ero näkyy myös suklaalevyn värisävyssä, mutta korkeamman kaakaopitoisuuden suklaa on vain hieman toista syvemmän ruskea.

Tuoksussa eron huomaa siten, että tummemmassa suklaassa tuoksukin on voimakkaampi, jopa hieman pistävä tai etikkainen. Vaaleamman suklaan tuoksu on selvästi rauhallisempi, eikä lainkaan pistävä. Kummankaan suklaan tuoksussa ei kuitenkaan ole sellaisia vivahteita, jotka osaisin nimetä muistuttavaksi jotain tiettyä.

Koostumus on molemmissa suklaissa muiden kyseisen valmistajan suklaiden tapaan rakeinen ja helposti suussa sulava. Tummempi suklaa saattoi itse asiassa tuntua ihan hitusen sileämmältä

Tummemmassa suklaassa maku on alusta alkaen merkittävästi synkempi kuin toisessa. Mausta puskee esiin miedosti pistävä maku ja samalla suuta selvästi kuivattava tunne. Maku jää varsin tylsäksi ja hipoo melkein epämiellyttävän rajaa. Naama pysyy koko ajan kurtussa tätä syödessä. Miedommassa on hieman mausteinen ja kenties savuinenkin maku, mutta kitkeryyttä ei ole merkittävästi. Varsinkin tummemman veljestuotteen jälkeen tämä maistuu yllättävänkin makealta, jolta tämä kuitenkaan ei maistunut kun maistoin tätä ennen 88%:a. Makunsa puolesta tämä 70% on helposti syötävä, mutta melko vivahteetonta ja vailla suuria iloisia asioita.

88%:ssa jälkimaku ei ole yhtä ynseä kuin varsinainen maku, mutta suuta kuivaa edelleen ja kaikki maut ovat melko synkkiä.70%:ssa jälkimaku puolestaan on aika mieto ja lähes huomaamaton. Ihan pieni kitkeryys tuntuu kielen reunoilla.

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi


Ei kommentteja: