6.5.2016

Madécasse Madagascar 100%

Okay then. Now we have another dark chocolate at hand. Dark enough to leave no room for sugar at all. It's all cocoa mass or cocoa butter.

In my eyes these Madécasse chocolates in the thick paper bags look good. The piece of string used to tie the bag shut is like the candle on a cake, makes a nice finish. Inside the paper bag is another bag made of gold foil protecting the chocolate aromas. The 75g tablet is divided into just 4 huge pieces.

The aroma is surprizingly mild. Even though it's Madagascan cocoa, which usually is all fruity and red berries, you can't really expect anything of the taste based on this aroma. At least it's not bad. That's a small victory, right?

And then to the tasting. The first flavours hit me in the mouth in a way that makes me think "not this again". After a while the flavours level off and the good cocoa flavours start to come out. There is a berrier side to this flavour, as I would expect from cocoa of this origin, but without sugar it doesn't really get a chance. The flavours are intense and bitter, there's no denying that. They are not quite as intense as some previous encounters with 100% chocolates. This is edible but not even close to my comfort zone.

No big complaints about the texture. The chocolate is a bit floury, but melts in my mouth nice and easy. In the aftertaste I notice hazelnut. Of course also the aftertaste is intense and bitter as you would expect. This kind of chocolates are still way too dark for me but at least I can eat them without making faces all the time.

Ingredients: Cocoa beans & cocoa butter

Noniin.Tässä olisi nyt sitten jälleen tummaa suklaata maistettavana. Sen verran tummaa on, että sokeria ei ole mukaan mahtunut ripaustakaan, vaan levy on 100% kaakaomassaa ja -voita jonkinlaisessa suhteessa.

Minusta nämä Madécassen pussitetut suklaalevyt näyttävät aika kivoilta. Paperipussukkakin on paksumpaa ja karheampaa kuin tavallinen paperi. Nyörinpätkä, jolla pussi vielä on suljettu, on kuin piste iin päälle. Suklaata suojaa paperipussukan sisällä vielä erillinen foliopussi. 75g suklaalevy on jaoteltu todella isoihin palasiin, yhteensä vain neljään.

Tuoksu on yllättävän mieto. Vaikka kyseessä on madagaskarilainen kaakao, joka yleensä on raikas ja marjainen tuoksultaan, ei tämä suklaa anna tuoksullaan minkäänlaisia viitteitä siitä miltä se voisi maistua. Sentään tuoksussa ei ole mitään pahaakaan. Sekin on jo pieni voitto.

Ja eikun maistamaan. Alkumaku iskee kyllä heti siihen malliin, että mielessä kerkeää käydä ajatus "tätäkö tämä taas oli". Hetken kuluttua maku kuitenkin tasoittuu ja kaakaon vivahteita alkaa päästä esiin. Tästä löytyy kyllä sitä marjaisampaakin makua, jota kaakaon alkuperää ajatellen odotin, mutta se ei pääse ilman sokeria ihan niin hyvin esille kuin sokerin kanssa. Maku on tymäkkä, tunkkainen ja kitkerä, sitä on turha kieltää. Se ei tällä kertaa kuitenkaan ole ihan niin tymäkkä kuin joissakin aiemmin vastaan tulleissa 100% suklaissa on ollut. Tämä on syötävää, joskaan ei vielä varsinaisesti nautittavaa minun suussa.

Koostumuksen puolesta ei ole suuremmin valitettavaa. Suklaa on jauhoista, mutta sulaa suuhun vallan mukavasti ja nopeasti. Jälkimakuna esiin tulee ainakin pähkinä, hasselpähkinä. Jälkimaku on myös tymäkkä, tunkkainen ja kitkerä, kuten voisi olettaakin. On tällaiset vielä aivan liian synkkiä makuja minun suuhun, mutta sentään pystyn jo syömään näitä ilman suurempia irvistyksiä.

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi

Ainesosat: Kaakaomassa & kaakaovoi

Ei kommentteja: