9.5.2016

Ara Chocolat Belize 71%

This chocolate from French Ara Chocolat is a new one for me. It's made of cocoa from Belize and at least I had to google the exact location of the country in Central America. It lies just under the boot of Mexico, on the shores of the Caribbean. I wish I did too...

The appearance of both the wrappers and the chocolate are aligned with the new look and feel of Ara Chocolat tablets. The green color gives me ideas and expectations of freshness and solace, so that's what I'm hoping for.

The aroma of the chocolate is really strong and actually a bit pungent, especially when sniffing a recently opened bag with the whole bar, part of it divided into smaller pieces. In the flavour, however, there is absolutely no pungence. The flavours are surprizingly sweet and moderate in relation to the aroma. I don't mean anything negative with the word moderate, this chocolate has a lot of flavours. There are definite flavours of tropical fruits and there is quite enough to create maximum enjoyment. I'm not educated enough to recognize all the different fruits, so I'll just call it a fruit cocktail. There is no bitterness. This kind of chocolate makes my cheekbones go closer to my eyes.

The texture of the chocolate is slightly floury and the chocolate melts quite fast. The slightly floury feeling remains in the aftertaste phase and I'm sorry to notice the fruity flavours disappearing quite fast. Something strange happens, though. I feel an unexpected, very fresh, menthol-like feeling. Where did that come from... Was there some acidity in the chocolate that I didn't notice earlier?

Ingredients: Cocoa beans, cane sugar & cocoa butter

Minulle uusi maku Ranskalaiselta Ara Chocolat'lta on tämä belizeläisestä kaakaosta valmistettu tumma suklaa. Ainakin minun piti googlata selvittääkseni maanosaa tarkemmin, että Belize sijaitsee Meksikon saappaan kärjen alapuolella, Karibianmeren rannikolla.

Ulkonäkö sekä kääreissä että levyssä noudattaa Ara Chocolat'n uutta muotoilua. Vihreä väri kääreissä lupailee ainakin minun päässäni jonkinlaista raikkautta ja piristystä, joten sellaista jään odottamaan.

Suklaan tuoksu on todella voimakas ja jopa hieman pistävä, varsinkin kun nuuhkaisee juuri avattua pussia, jossa koko levy sisällä osittain paloiteltuna. Maussa ei ole jälkeäkään pistävyydestä, vaan suklaa on tuoksuun nähden yllättävän makea ja maltillinen. En tarkoita tässä maltillisella mitään pahaa, sillä suklaassa on kyllä runsaasti makuja. Tässä on selviä tropiikkisen hedelmäisiä makuja ja niitä on riittävästi maksiminautinnon saavuttamiseksi. En minä noita hedelmiä kyllä osaa erotella toisistaan, joten nimitetään se vaikka hedelmäcocktailiksi. Kitkeryyttä ei ole minkäänlaista.  Tämänmakuinen suklaa nostaa kyllä suupielet korvia kohti.

Koostumukseltaan suklaa on ihan aavistuksen jauhoinen. Suklaa sulaa suussa erittäin miellyttävästi ja nopeastikin. Kevyesti jauhoinen tunne säilyy suussa suklaan sulamisen jälkeenkin ja harmikseni hedelmäiset maut katoavat jälkimausta hieman liian nopeasti. Suussa tuntuu jälkikäteen täysin odottamaton, raikas, jopa mentholmainen tunne. Mistähän tuo sinne tupsahti... Oliko suklaassa hapokkuutta, jota en maistellessa havainnoinut?

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

Ei kommentteja: