11.5.2016

Rózsavölgyi Csokoládé Chuao 73%

Hungarian Rózsavölgyi Csokoládé has made this chocolate from Chuao beans. Chuao is, to put it simplified (well, complicated enough for a simple chocolate blogger like me), one of Criollo beans varieties. The name Chuao comes from the village in Venezuela where the beans come from.

The wrappers are easily recognized as Rózsavölgyi wrappers. Beautiful turqoise wrappers surround an even more beautiful chocolate tablet. What can I say that I haven't said many times before in previous reviews: Extremely beautiful. The chocolate differs from some previous ones in the way that this looks a bit darker. The aroma is quite powerful but I can't really put my finger on it other than "dark chocolate". I don't get any distinct aromas and even if there are some, I can't name them.

I find familiarity in the flavour: There is a slightly sweet raisiny flavour behind which there is a dark one, which I would call a hint of bitterness. The extra bitterness stays in the background like in most quality dark chocolates and it's a pleasure to taste this chocolate. When I bite into the chocolate and chew it for a while, there is a slight and barely noticeable flavour that I can only describe as "dust". All in all, this is a very tasty chocolate like I would expect from Rózsavölgyi. Am I allowed to say that?

The texture of the chocolate is smooth like I would expect from Rózsavölgyi. I said it again... Maybe I shouldn't think about it too much, since it only makes sense that homogeneous manufacturing processes usually lead to homogeneus products, especially regarding appearance and texture. The aftertaste is stuffier than the flavours. Afterwards my mouth feels dry and the only flavour left is an unrecognizable flavour that really doesn't flatter the chocolate, but which is still acceptable.

Ingredients: Cocoa beans, organic cane sugar & organic cocoa butter

Unkarilaisen Rózsavölgyi Csokoládén suklaista pääsen nyt maistamaan Chuao-pavuista valmistettua suklaata. Chuao on pelkistettynä (joskin ihan tarpeeksi monimutaista tällaiselle yksinkertaiselle suklaabloggarille) yksi arvostetun Criollo-kaakaolajikkeen alalajikkeista. Chuao on saanut nimensä kylästä Venezuelassa, jonka ympäristöstä kaakao on peräisin.

Suklaan kääreet noudattavat Rózsavölgyin tuttua kaavaa eli värikkäät, tällä kertaa turkoosit ja mielestäni kauniit kääreet ympäröivät vielä kauniimpaa suklaalevyä. Mitäpä näistä oikein muuta osaa sanoa, kun samat asiat on tullut mainittua jo useissa arvioissa ennen tätä: Todella kaunista. Suklaa poikkea joistakin aiemmista Rózsavölgyin levyistä siinä, että tämä suklaa näyttää varsin tummalta väritykseltään. Suklaan tuoksu on melko voimakas, mutta en oikein keksi mille se tuoksuu muuten kuin "tummalle suklaalle". En huomaa selkeitä vivahteita ja vaikka suklaassa jotain tuoksua onkin, en osaa nimetä sitä.

Mausta löytyy kuitenkin tuttuakin. Aavistuksen makean ja rusinaisen maun takana piilee jokin synkkä maku, jota varmaan parhaiten kuvaa aavistus kitkeryydestä. Kitkeryys ei kuitenkaan pääse pahemmin valloilleen tumman suklaan perustasoa enempää vaan suklaata on nautinto makustella. Pureskellessa suklaasta löytyy hetkellisesti ihan mieto maku, jota en osaa kuvata paremmin kuin "pölyn" makuiseksi. Kaikenkaikkiaan erittäin maukas suklaa kuitenkin, kuten olen jo tottunut Rózsavölgyiltä odottamaankin. Saako noin sanoa?

Koostumus on sileä, kuten olen Rózsavölgyiltä tottunut odottamaankin. Sanoin sen taas... Ehkä asiaa ei pidä enempäänsä jäädä pähkäilemään, sillä kyllähän tasalaatuiset valmistustavat yleensä johtavat tasalaatuisiin tuotteisiinkin, varsinkin juuri ulkonäön ja koostumuksen suhteen. Jälkimaku on  makua tunkkaisempi. Jälkikäteen suuta kuivaa ja makuna löytyy vain jokin vieras maku, joka ei varsinaisesti imartele suklaata, mutta on kuitenkin vielä hyväksyttävien rajoissa.

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi

Ainesosat: Kaakaomassa, luomu ruokosokeri & luomu kaakaovoi

Ei kommentteja: