I have in my hands the first chocolate of a new Swedish small batch manufacturer (Svenska Kakaobolaget = Swedish Cocoa Company). The cocoa in this chocolate comes from Sri Lanka which I've not come across before. I wish all the best to the new company and many new chocolates for us consumers, no matter what my review of this first chocolate may be.
The wrappers look perky and modern. Unfortunately the chocolate bar looks pretty much as basic as it possibly could. I have seen chocolates made with this same mould before, as it is used by at least a couple other bean-to-bar makers I know of.
The fresh aroma of red berries promises good things. I can't help but think of Madagascan cocoa even if this isn't quite as powerful berrywise as it could be. The aroma is stronger when I break off a fresh piece and sniff away at the breaking point. There are no bitter or pungent aromas.
There are significant amounts of grainyness in the texture. Once I get to my third piece of the chocolate I'm already feeling it on my tongue. The chocolate doesn't melt very easily so I have to help it with my tongue and palate. The melted chocolate is dry and requires some moisture in my mind, maybe in the form of cocoa butter? After all, this is "only" a 70% chocolate. Naturally the melted chocolate is as grainy as the whole pieces.
The first flavours are dull and remind me of caramel. This flavour disappears as quicky as it appeared once the perky berry flavours come through. There is bitterness and acidity in this chocolate. Even if the chocolate is mainly bright in flavours there is also a darker side to it, and that's the side I don't enjoy very much. I wonder what this would have tasted and felt like with some cocoa butter?
(Also this last paragraph starts with the letters T-H-E)
The aftertaste is even gloomier than the taste. There is more than enough bitterness and acidity, but no sign of the red berries I smelled and tasted earlier. I'm left with a dry and acidic feeling in my mouth.
Ingredients: Cocoa mass & sugar
Nyt on käsissäni todellinen uutuustuote uudelta ruotsalaiselta pienvalmistajalta. Ilmeisesti melko tuoreen bean-to-bar -valmistajan ensimmäinen tuote on valmistettu kaakaosta, joka on peräisin Sri Lankasta. Enpä ole sellaiseen kaakaoon aiemmin törmännytkään. Toivotan uudelle yritykselle onnea ja menestystä sekä meille kuluttajille uusia tuotteita riippumatta siitä, mitä pidän tästä kyseisestä suklaasta.
Kääreet ovat väreiltään ja kuvioltaan pirteän ja modernin näköiset. Harmikseni itse suklaalevy on niin perus kuin vain voi olla. Samaa muottia käyttävät ainakin muutamat muutkin tiedossani olevat bean-to-bar -suklaavalmistajat. Eritoten levyn ulkonäkö laskee ulkonäköpisteitä.
Suklaassa on raikas punaisten marjojen tuoksu ja se lupaa hyvää. Tuoksusta tulee väistämättä mieleen madagaskarilainen kaakao, joskaan ei voimakkaimpana mahdollisena. Tuoksu pääsee kuitenkin voimakkaammin esiin kun murran uuden palasen ja nuuhkin murtokohdasta. Minkäänlaista kitkeryyttä tai pistävyyttä ei tuoksusta löydy. Tuoksu lupaa paljon.
Koostumus on valitettavasti rakeinen. Imeskellessä kolmatta palaa suklaan karkeus tuntuu jo kielellä. Suklaa on hitaammanpuoleinen sulamaan ja sitä joutuu avittamaan sulamisessa puristelemalla palasta kielen ja kitalaen välissä. Sulava suklaa on kuivaa ja kaipaisi minun makuuni hieman kosteutta, vaikkapa kaakaovoin muodossa. Kyseessähän on kuitenkin "vain" 70% suklaa. Luonnollisesti sula suklaamassakin on hieman rakeista.
Ensimaku on yllättävän seesteinen ja maistuu hetkellisesti toffeelta. Tämä maku tosin katoaa nopeasti kun marjainen raikkaus pääsee esiin. Maussa on kitkeryyttäkin tarjolla kohtalaisesti ja hapokkuuttakin löytyy, tosin vasta useamman palasen syötyäni. Vaikka suklaa onkin toisaalta raikas, on tässä synkkä ja karvas puoli eikä se oikein istu suuhuni. Ehkä tämä kuitenkin olisi kaivannut sitä kaakaovoita sekaansa. Se olisi varmasti auttanut maun lisäksi koostumustakin.
Jälkimaku on synkempi kuin maku muutoin. Kitkeryyttä ja hapokkuutta on enemmän kuin tarpeeksi, mutta raikkaita marjaisia makuja ei valitettavasti riitä tänne asti. Suuhun jää kuiva ja hapokas tunne.
Ainesosat: Kaakaomassa & sokeri
2 kommenttia:
I've just purchased this one after reading your review.
Thanks.
If I had some part in helping you find this chocolate, I am glad.
Lähetä kommentti