22.3.2015

Rózsavölgyi Csokoládé Madagascar Criollo 71%

By just looking at this manufacturers chocolate bars you will automatically expect a lot from the content because the look is perfect. I'm not saying all wrappers and bars should look like this, but the level these are at should be a goal for everyone (some others are already at that level). Absolutely no need for criticism here.

The aroma of the chocolate is just stunning! It has powerful fruity and slightly less powerful raisiny (is that English..?) aromas, which is maybe not surprizing considering the cocoa origin. Chocolates made from Madagascan cocoa tend to smell like this. A chocolate couldn't smell more seductive.

Smooth as silk and soft as cotton is what this is. The melted chocolate in my mouth is that and more. It's a perfectly thick chocolate liquid. The kind of liquid I'd like to scoop with a spoon some day. Not even slight shortcomings in the consistence either.

Once again I find the taste of the chocolate being very similar to the aroma. The taste has plenty of fruityness and in a weird but good way this tastes almost like a milk chocolate without the excessive sweetness. I don't get more than a minimal amount of the innate bitterness of cocoa. Now, I'm not saying that someone who only likes milk chocolate would agree with that since my mouth has probably gotten used to this kind of flavours by now. I'm having a hard time coming up with words about the perfect flavours because all my brain capacity is occupied with enjoying the flavours and smiling. This is the best of the best, a graduate from Top Gun and even beats the Finnish 1995 (hockey) world championship by 4-1!

Once the chocolate has melted and left my mouth I'm left with an acidic feeling. My tongue tingles with an exciting feeling when I'm tasting the last flavours of perfection. More perfcection, perfect. Tökéletes!

Ingredients: Cocoa beans, cane sugar & cocoa butter

Ulkonäöllisestihän tämän unkarilaisen valmistajan levyt ovat mitä kaunehinta, eli tästä on vaikea pistää paremmaksi. Samaan voi toki pyrkiä (ja samaan on jotkut muutkin päässeet). Tyylikkäät ja samalla hauskat kääreet yhdistettynä todella monimutkaiseen suklaalevyn kuviointiin. Ei pienintäkään syytä kritisointiin.

Suklaan tuoksu on huumaava! Siinä on voimakas hedelmäinen ja aavistuksen rusinainen tuoksu, mikä ei tietenkään yllätä kun huomioidaan kaakaon alkuperä. Madagaskarilaisen kaakaon suklaat tuoksuvat useimmiten tämäntyyppiseltä. Suklaa ei voisi houkuttelevammalta enää tuoksua.

Suklaa on sileää kuin silkki ja pehmeää kuin pumpuli. Sulaneena suklaamassa on kaikkia edellämainittuja ja lisäksi täydellisen paksua massaa, jollaista haluaisin joskus päästä lusikoimaan isommanpuoleisesta vadista. Ei pienintäkään puutetta koostumuksessakaan.

Suklaan maku myötäilee jälleen kerran aikalailla yksi yhteen suklaan tuoksua. Tässä on runsaasti hedelmäisyyttä ja jollakin oudolla mutta hyvällä tavalla tämä maistuu melkein maitosuklaalta ilman liiallista makeutta, koska en maista tässä kaakaon luontaista kitkeryyttä kuin juuri ja juuri hivenen verran. En kuitenkaan väitä että makuelämys olisi täsmälleen sama pelkästään maitosuklaan ystävän suussa, sillä oma suuni on varmasti jo hieman tottunut tällaisiin makuihin. Minun on vaikea keksiä tästä mausta sanottavaa, koska imeskellessäni suklaata kaikki aivokapasiteettini menee mausta nauttimiseen ja hymyilemiseen. Tämä on kuulkaa niin parasta parhautta ja päihittää jopa vuoden 1995 maailmanmestaruuden 4-1!

Kun suklaa on sulanut ja kaikonnut suusta jää suuhun jännittävä hapokas tunne. Kieltä hieman kihelmöi samalla kun suussa pyörii viimeiset rippeet täydellisestä mausta. Täydellisiä ovat nämä jälkimautkin. Tökéletes!

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

Ei kommentteja: