7.9.2016

Marou Lam Dong 74%

It's been a year and a half since my last Marou chocolate. It seems that the wrappers still look like they used to, only the colors change together with the region the cacao was harvested from. This time the wallpaper like wrapping paper is turqoise. Also the chocolate bar itself looks like before, complicated.

I get very strong aromas from the chocolate. It smells like tobacco, dirt and iron(?) but it also has a sweet aroma, something like dark cyrup. The odors are strong and powerfull, which usually predicts similar characteristics in the flavors as well.

Texturewise there is nothing wrong with this chocolate. I would guess the cocoa butter to cocoa mass ratio being low on the butter side, since the chocolate doesn't really want to melt in my mouth without me giving it a push with my teeth. When the chocolate finally melts, it leaves a dry feeling in the mouth.

The flavour is quite dark in more ways than one. You get the strong general cacao flavors but also all kinds of twists that I can't even name, they are so complex. Only after biting in to the chocolate a couple times I notice some acidic or even fruity tastes appearing. Of possible fruit flavours at least pineapple and passion fruit come to mind. This is not a chocolate for weak minds or mouths. There are many flavors, but you have to really focus on them in order to notice them from behind the dark curtain of cacao. The chocolate is not very bitter, even if it's a bit on the gloomy side.

The aftertaste in interesting. I taste mainly coffee but also slightly caramelly flavours. Still the main flavor is "dark". Also my mouth feels generally dry.

Ingredients: Cacao beans, cacao butter & cane sugar

Edellisestä Marou-suklaan maistamisesta on vierähtänyt jo puolitoista vuotta. Kääreet näyttävät kuitenkin samoilta kuin viimeksikin, vain väri vaihtuu kaakaon kasvualueen mukaan. Tällä kertaa tapettimainen kääre on pääväriltään turkoosi. Itse suklaalevykin näyttää ihan samalta kuin aikaisemminkin, monimutkaiselta.

Suklaassa on erittäin voimakkaita tuoksuja. Haistan ainakin tupakan, mullan ja raudan(?), mutta mukana on myös makeampi tuoksu, jotain tumman siirapin kaltaista. Tuoksut ovat vahvoja ja hallitsevia, joka yleensä tarkoittaa, että ne löytyvät myös mausta.

Koostumuksen osalta tässä suklaassa ei ole mitään vikaa. Arvelen kaakaovoin määrän suhteessa kaakaomassaan olevan enemmän -massan puolella, koska suklaa ei juurikaan halua sulaa suussani ilman että avitan sitä hampaillani. Kun suklaa sitten vihdoin sulaa, se jättää suuhun kuivan tuntemuksen.

Maku on monella tavalla tumma. Tästä löytyy se perustumman suklaan "yleismaku", mutta lisäksi monenlaisia vivahteita, joita en osaa edes nimetä, koska ne ovat niin monimutkaisia. Ensimmäiset hapokkaat tai hedelmäiset maut pääsevät esiin vasta, kun olen puraissut suklaapalasta muutaman kerran. Mahdollisista hedelmän mauista vahvimmat ehdokkaani ovat ananas ja passionhedelmä. Tämä suklaa ei sovellu herkille mielille tai suille. Makuja on runsaasti, mutta niihin pitää todella keskittyä, jotta ne huomaa tumman kaakaoverhon takaa. Suklaa ei ole kovin kitkerää, vaikka onkin synkänpuoleinen.

Jälkimaku on mielenkiintoinen. Maistan pääasiassa kahvin, mutta myös hieman karamellisia makuja. Päämakuna pysyy kuitenkin "tumma" ja suuta kuivaa jälkeenpäinkin.

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & ruokosokeri

Ei kommentteja: