10.9.2016

Chocolate Tree Colombia Huila 70%

My first contact with Colombian cacao. So very nice to meet you! I don't have any expectations of what Colombian cacao might taste like, but then again there are so many variations in taste for example in Venezuelan cacao, so let's not generalize all Colombian cacao as one product either (note to self).

Like other Chocolate Tree wrappers past and present, the packaging etc looks absolutely fabulous. Lovely colors and patterns that remind me of their Venezuela Porcelana at a quick glance, but are different at a second glance. I find myself thinking that it's funny how totally different looking wrappers can all look absolutely perfect and the most elegant there is. Look at Metiisto Artisan Chocolate, look at Rózsavölgyi Csokoládé, look at... this one from Chocolate Tree!

Back to the "task" at hand in the form of aroma. And oh boy does this chocolate have it! There is a strong fruity aroma to this chocolate. I get raisin, maybe something more pungent like passion fruit and... lots of happy things. In addition to these, there is also the "dark cacao" in the background. Wonderful!

What to say about the texture... Nothing wrong with it! The chocolate melts quite easily and creates a pretty thick liquid that feels very smooth. There is the slightest touch of flouriness in the feel of the chocolate but it's barely noticeable.

The flavors are very fruity as was the aroma. The taste is also acidic and I can easily imagine myself thinking this to be Madagascan cacao, if I was doing a blind tasting. And we all know by now (don't we?) that I love these fruity, acidic, happy flavors. Eating chocolate like this makes the world seem like a better place inside and outside of my head. Very nicely done!

Also the aftertaste is very fruity and acidic and I just love it. I still feel light tingling on my tongue after a couple minutes. But then something happens! The happiness disappears (why?!) and bitterness steps forward. Funny how the aftertaste turns from excellent to something else that quick. My mouth feels very bitter after 5 minutes. I mean VERY bitter. Makes me bitter... well, not really, but I don't recall experiencing such radical change within the aftertaste.

Of course this is still a chocolate of absolute premium taste!

Ingredients: Cocoa beans, organic cane sugar & cocoa butter

Tämä on ensikosketukseni kolumbialaisesta kaakaosta valmistettuun laatusuklaaseen. Hauska tavata! Minulla ei ole ennakokäsityksiä siitä, millaiselta kolumbialainen kaakao saattaisi maistua, mutta toisaalta esimerkiksi venezuelalaista kaakaotakin on niin monenlaista, että ei voi yleistää kaikkea kolumbialaistakaan kaakaota yhdeksi tuotteeksi (hox itselle).

Kuten aiemmat ja nykyisetkin Chocolate Treen kääreet, ovat nämäkin aivan huippuluokkaa. Hienot värit ja kuviot, jotka tuovat mieleen saman valmistajan Venezuela Porcelana -suklaan vilauksella. Toisella vilauksella huomaa jo eroja. Huomaankin yhtäkkiä ajattelevani, kuinka täysin erinäköiset suklaakääreet voivatkin kaikki näyttää täydellisen tyylikkäiltä. Katso vaikka Metiisto Artisan Chocolate, katso Rózsavölgyi Csokoládé, katso... no tätä Chocolate Treen käärettä!

Sitten takaisin "työn alla" olevan suklaan tuoksuun. Ja sitä tuoksua kyllä löytyykin! Tässä on voimakkaan hedelmäinen tuoksu. Tuoksusta löytyy ainakin rusinaa ja kenties jotain pistävämpääkin, kuten passionhedelmää ja... paljon muita ilon aiheita. Näiden lisäksi löytyy myös "perus" tumman suklaan tuoksua taustalla. Kertakaikkisen mahtavaa!

Mitäpä tästä koostumuksesta sanoisi... Siinä ei ole mitään vikaa! Suklaa sulaa suussa helposti ja muodostaa paksuhkon nesteen, joka tuntuu varsin sileältä. Ihan pienen pieni jauhoisuuden vivahde tuntuu kielellä, mutta se on todella lievä.

Maut, kuten olivat tuoksutkin, ovat todella hedelmäisiä. Maku on myös hapokasta ja voin helposti kuvitella luulevani tätä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetuksi suklaaksi, jos ihan sokkona maistelisin. Tokihan me jo kaikki tähän mennessä (eikö vain?) tiedämme, että minä rakastan näitä hedelmäisiä, hapokkaita ja iloisia makuja. Tällaisen suklaan syöminen saa maailman vaikuttamaan iloisemmalta paikalta oman pään sisä- ja ulkopuolella. Hyvää työtä!

Myös jälkimaku on erittäin hedelmäinen ja hapokas ja siksi loistava. Tunnen vieläkin pientä kihelmöintiä kielen päällä parin minuutin jälkeen. Mutta sitten tapahtuu jotain! Iloisuus katoaa (miksi?!) ja tilalle tulee kitkeryys. Miten jälkimaku voi muuttua loistavasta joksikin ihan muuksi näin nopeasti? Viisi minuuttia loisteliaan suklaan syömisen jälkeen suussa on todella kitkerä maku, siis TODELLA kitkerä. Tässähän melkein jo mielikin kitkeröityy... mutta ei ihan. En vaan muista tällaista muutosta aiemmin tapahtuneen jälkimaun sisällä.

Tokihan kyseessä on kuitenkin aivan ehdoton huippuluokan tumma suklaa!

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi.

Ainesosat: Kaakaomassa, luomu ruokosokeri & kaakaovoi

Ei kommentteja: