4.7.2016

Georgia Ramon Belize 100%

I loved the 70% version of this Belize but as we all know, 70 and 100 are two t-o-t-a-l-l-y different things when talking cacao content.

The appearance in general is as close to perfect as it was in the 70% bar. Actually the only change in the wrapper is that the white background color has been changed to black, which suits the total cacao content of this chocolate.

The aroma coming out of the bag of chocolate is strong, but not so much that it would be bad. I get some fruity aromas as well and that makes the whole thing smell very pleasing in my nose.

When the chocolate melts, the texture of the chocolate switches from solid to thick liquid. Very thick. The melted chocolate is dry and it sticks to my teeth, palate, tongue and basically anything it comes in contact with. The liquid chocolate is very smooth, which of course is always nice.

The flavor of any chocolate is what really counts, isn't it? As you might expect from a 100% chocolate, the taste is far from sweet. It is quite acidic and also bitter. It's not the most bitter dark chocolate I've ever tasted, but it is still way too much for me. Thanks for trying Georg, but I'm still not a fan of 100% cacao chocolate. The acidic flavours might also be tasted as fruity at the very beginning of the taste, but after the power of total cacao has been unleashed, it's hard to taste anything really fruity. To be positive: I've tasted much worse 100% chocolates before.

The aftertaste is smoother than the taste, but still very dark and acidic. It's too bitter for my taste as I notice my nose wrinkling a bit even some time after the chocolate was in my mouth.

Ingredient: Cocoa beans

Tästä belizeläisestä kaakaosta valmistettu 70% tumma suklaa oli herkullinen, mutta kuten tiedämme, on 70 ja 100 kaksi a-i-v-a-n eri asia, kun kaakaopitoisuudesta puhutaan.

Ulkonäkö on tässä ihan yhtä lähellä täydellisyyttä kuin 70% levyssäkin. Itse asiassa ainoa ero onkin se, että kääreen valkoinen väri on asianmukaisesti vaihdettu mustaksi totaalisen kaakaopitoisuuden merkiksi.

Pussukasta tuleva suklaan tuoksu on voimakas, mutta edelleen positiivinen. Hedelmäisiäkin tuoksuja on havaittavissa, joten kokonaisuus tuoksuu nenässäni miellyttävältä.

Suklaa muuttuu sulaessaan kiinteästä paksuksi nesteeksi. Erittäin paksuksi. Sulanut suklaamassa on kuivaa ja tarttuu hampaisiin, kitalakeen, kieleen ja kutakuinkin kaikkeen, minkä kanssa se pääsee kostetuksiin. Suklaamassa on erittäin sileää, joka tietenkin on aina hyvä asia.

Suklaan makuhan on aina pääasia, eikö vaan? Kuten 100% suklaalta voi odottaa, ei tämäkään suklaa ole kovin makea. Maku on hapokas ja kitkeräkin. Tämä ei kuitenkaan ole kitkerin koskaan maistamani suklaa, mutta kuitenkin liian kitkerää minun makuuni. Kiitos Georg yrityksestä, mutta en ole vieläkään 100% suklaan ystävä. Hapokkaat maut voi makustelun alkuvaiheessa mieltää myös hedelmäisenä, mutta kun kaakaon täysi voima on vapautettu, mausta on vaikea enää löytää hedelmäisyyttä. Hyvänä puolena: Olen maistanut paljon huonompiakin 100% suklaita.

Jälkimaku on miedompi kuin varsinainen maku, mutta edelleen varsin tumma ja hapokas. Liian kitkerääkin se on, koskapa huomaan kipristeleväni nenää vielä tovin sen jälkeen, kun suklaata on edes ollut suussani.

Ainesosa: Kaakaomassa

Ei kommentteja: