This is so smooth and melts with perfect timing on my tongue. The texture is a bit "slippery", which might mean a higher cocoa butter content. Then again it might mean other things as well (I'm no chocolate maker), but I enjoy it and that's the main thing. I have to say, that the texture is the best quality in this bar.
Did I mention this chocolate is made of Peruvian Criollo beans? Criollo automatically builds up some expectations in my mind, since I don't see it that often. I'm very glad to see and taste that I'm not let down. Even if this chocolate is 80% cocoa, which is 5-10% higher than my usual comfort zone, I find the taste very pleasing and kinda mild. The bitterness that I taste is quite manageable. When I took my first piece of the chocolate, I thought I tasted some fruityness, but now that I'm going on my third row of the chocolate, I don't feel that much anymore. Every now and then a slightly acidic/fruity feeling does pop up.
The aftertaste is more bitter than the actual taste. I can't really taste much more than the bitterness and that's a shame. But apart from the aftertaste this was a very nice way to get to know Chocolate Makers chocolate. Dank je!
Ingredients: Cocoa mass, sugar & cocoa butter
Tämä on ensikosketukseni tähän hollantilaiseen valmistajaan ja heidän suklaaseen. Heidän nettisivuillaan ei lue sanaakaan millään ymmärtämälläni kielellä, joten sieltä on ihan turha tietoja etsiä. Kääreet ovat harmaasävyiset ja ihan tyylikkäät, mutta minulla tulee tuosta ihmishahmosta väistämättä mieleen orja, vaikka kyseessä varmaan onkin joku Inka- tai Atsteekkijehu. Itse suklaalevy näyttää varsin tylsältä ja olenkin nähnyt ainakin muutaman suklaavalmistajan käyttävän samaa muottia. Pisteet kääreet-levy 9-6.
Tämä on todella sileää ja sulaa suussa juuri oikealla nopeudella. Koostumus on hieman "liukas", joka saattaa merkitä esimerkiksi runsaampaa kaakovoin suhdetta -massaan. Se voi toki merkitä muitakin asioita, en ole suklaan valmistaja, mutta pääasia onkin että nautin koostumuksesta. Koostumus onkin tämän suklaan paras puoli.
Mainitsinko jo että tämä suklaa on valmistettu perulaisista Criollo-pavuista? Sana Criollo nostattaa väkisinkin jonkinlaisia odotuksia, koska sitä ei näe edes täällä omissa nurkissa joka päivä. Olen erittäin iloinen huomatessani että odotukseni oli oikeutettu. Vaikka tämä suklaa on kaakaopitoisuudeltaan 80% eli 5-10% korkeampi kuin nautintokynnykseni yleensä, on maku erittäin miellyttävä ja jopa mieto. Kitkeryyttä on vain lievästi. Luulin ensimmäistä palasta maistaessani maistavani jotain hedelmäistä, mutta nyt kolmannen rivin kohdalla sitä ei enää tunnu. Välillä esillä pilkahtaa kuitenkin pieni hapokas ja hedelmäinen maku.
Jälkimaku on selvästi makua kitkerämpi, enkä maista tässä vaiheessa juuri muuta kuin kitkeryyden. Harmi. Jos jälkimakua ei huomioida niin tämä oli erittäin miellyttävä tapa tutustua tämän valmistaja suklaaseen. Dank je!
Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti