29.4.2015

Oialla Beniano Bolivia 46%

This is only the second milk chocolate that I review in this blog. The reason for this is simple: all the milk chocolates found in the supermarkets contain lots of unneccessary stuff in addition to cocoa, sugar and milk powder. This milk chocolate made from Bolivian cocoa does not.

The wrappers resemble all other Oialla wrappers, so not much to say about that. Basic stylish in their own way. Being used to reviewing dark chocolates I have to say that the chocolate bar sure looks light. Apart from the color it looks the same as the darker bars.

The aroma has a hint of caramel in it and not much more, according to my nose. The texture of the chocolate is nice and smooth but not totally silky. I'm sure the milk powder plays some part in this but this is by no means any more grainy than any other popular milk chocolate.

It should be no surprize to anyone that the taste is a bit bland and there's no real taste of cocoa as in dark chocolates. More than half of this chocolate is after all something else than cocoa. One basic thing I do notice is that this tastes good. That in itself is already an improvement from most darker milk chocolates. There is no flavour of bitter burnt sugar here and that makes me happy. I seem to finally have found a milk chocolate that meets my criterias both in principal and in taste. The reason for the rating not being higher is not due to any flaw in the chocolate but instead to the missing cocoa flavours. However: særligt godt!

The aftertaste is bland as one would expect. It mainly consists of sugar. Actually I don't know if there's any other aftertaste. If there is, it sure disappears quickly. But at least it's not bad.

Ingredients: Cocoa beans containing cocoa butter (47,5g/100g), cane sugar & whole-milk powder

Tämä on vasta toinen maitosuklaa jonka arvioin tässä blogissa. Syy siihen on yksinkertainen: kaikki marketeista löytyvät maitosuklaat sisältävät kaakaon, sokerin ja maitojauheen lisäksi valtavan määrän turhia aineita. Tämä bolivialaisesta kaakaosta valmistettu maitosuklaa ei.

Kääreet ovat muista Oialla-suklaista tutut, joten niistä ei ole paljoakaan sanottavaa. Perustyylikkäät omalla tavallaan. Kun on tottunut arvioimaan lähinnä tummia suklaita täytyy kyllä sanoa, että suklaalevy näyttääkin todella vaalealta. Palasissa on sama kuviointi kuin muissakin valmistajan levyissä.

Suklaan tuoksu on hieman toffeemaisuuteen vivahtava. Kaakaon tuoksua ei nenäni nyt löydä, eikä itse asiassa oikein muitakaan merkittäviä tai edes miedompia tuoksuja. Suklaan koostumus on sileä, mutta ei täysin silkkinen kuitenkaan. Maitojauhekin varmasti vaikuttaa tähän jonkin verran, mutta yhtään rakeisempi tai jauhoisempi tämä ei ole kuin mikään muukaan suosittu maitosuklaa.

Arvatenkin suklaan maku on tummiin suklaisiin verrattuna pliisu siinä mielessä, että kaakaon vivahteista on vaikea puhua kun suklaasta yli puolet on "jatkeita". Sellaisen perusasian kuitenkin huomaan, että tämä maistuu hyvältä. Se on jo merkittävä poikkeus aiempiin kokemuksiin tummemmista maitosuklaista. Tässä ei ole lainkaan sellaista palaneen sokerin kitkerää makua, joka tämänkaltaisista suklaista monesti löytyy ja minä olen siitä erittäin iloinen. Olen vihdoinkin löytänyt maitosuklaan, joka täyttää sekä periaatteelliset että maulliset kriteerini. Arvosanaa ei siis pudota mikään suklaassa oleva vika tms. vaan kaakaon makuvivahteiden puuttuminen. Siitä huolimatta: særligt godt!

Jälkimaku jää kaakaon vähyyden vuoksi tietenkin hieman pliisuksi ja sokeri taitaakin olla päälimmäinen jälkimaun tuoja. Maistuuko tässä lie edes mikään muu enää tässä vaiheessa ja mikä maistuukin, katoaa varsin pian. Sentään ei ole paha.

Ainesosat: Kaakao sisältäen kaakaovoin (47,5g/100g), luomu ruokosokeri & maitojauhe

Ei kommentteja: