15.3.2015

Original Beans cru Virunga 70%

The appearance of Original Beans chocolates and wrappers have become familiar to me in the last months. There is nothing really out of the ordinary about them unless you read what's said on the back. In addition to the usual ingredients and nutritional values they have printed out for example some of their values as a company. Forest and nature preservation seems to be high on the list

The aroma is gloomy to say the least. It actually resembles any cheaper dark chocolate you can find in any supermarket, but of course this doesn't have vanilla in it. I don't much care for the gloomy aroma which is also a bit stuffy. I've grown accustomed to brighter aromas and flavours.

The texture in the Original Beans dark chocolate bars is just about perfect as I've found out with previous encounters as well. Also this chocolate is smooth as silk and it melts so nicely in my mouth and transforms into a chocolate liquid. The texture is definitely the best part of this chocolate.

All the flavours I get are just as gloomy as the aroma was. It is also a bit bitter and there is some sharp and pungent taste which could be thought of as "uplifting" if one wanted to be optimistic. The biggest problem I have with the chocolate is that it's missing all the positive and happy tastes of chocolate that I like. Sure this is easy enough to eat, but having tasted a few pieces there is no real feeling of I want more.

The aftertaste is pretty much what you might have expected: gloomy and stuffy. On the positive side I could mention that it's not too bitter, but that's really not anything to get too excited about.

Ingredients: Cocoa mass, cocoa butter & raw cane sugar

Original Beansin suklaalevyjen ulkonäkö on tullut jo tutuksi viime kuukausina. Niissä ei ole mitään mullistavaa, ellei huomioida takakannen tekstejä. Siellä nimittäin kerrotaan normaalien tuoteselosteiden ja ravintoarvojen lisäksi mm. niistä arvoista, jotka ovat yhtiölle tärkeitä. Arvoihin kuuluvat ainakin luonnon ja metsien hoito sekä köyhimpien olojen parantaminen.

Suklaan tuoksu on sanalla sanoen synkkä. Se ei merkittävästi poikkea meikäläisten tavallisista tummista suklaista, joskaan tässä ei tietenkään ole vaniljaa joka meikäläisten markettisuklaissa yleensä tuoksussakin on päällimmäisenä. Tuoksu on minun mielestä hieman liian synkkä ja tunkkainen. Olen tottunut ja tykästynyt selvästi raikkaampiin aromeihin.

Koostumus näissä Original Beansin tummissa suklaissa on jo aiempien tuotteiden kohdalla osottautunut täydelliseksi tai sitä hipovaksi. Tämäkin suklaa on sileää kuin mikä ja sulaa suussa todella miellyttävän oloiseksi massaksi. Juuri koostumus on ehdottomasti tämän suklaan paras puoli.

Makukin on makuuni liian synkkä ja tunkkainen, lisäksi varsin karvas. Vaikka suklaassa onkin pienenpieni terävä, tai suorastaan pistävä maku "piristämässä" tunkkaisuutta, en kuitenkaan hyvällä tahdollakaan voi väittää nauttivani tästä kovinkaan. Suklaan suurin ongelma on siinä, että tästä puuttuu kaikki iloiset ja positiiviset asiat, joita suklaalta kaipaan. Helppohan tätä on irvistelemättä syödä, mutta minkäänlaista himoa tai halua maistaa suklaata uudelleen tämän arvion kirjoittamisen jälkeen ei kyllä ole.

Suklaan jälkimaku on juuri sellainen kun voi odottaakin: synkkä ja tunkkainen. Erikoisen kitkerä ei jälkimaku ole, mutta eipä tästä jälkimaustakaan tulla oodeja laulamaan tässä talossa ainakaan.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & raakaruokosokeri

Ei kommentteja: