13.3.2015

Original Beans Beni wild harvest 66%

When reading my own previous reviews of other products from Original Beans I noticed that I haven't had much regard for the appearance of the wrappers or the chocolate bar itself. Maybe I've gotten used to these already since they now look just fine, even if not like they were designed by Pablo Picasso or anything.

The aroma has the "basic" dark chocolate scent but there are no specific nuances or anything. It's been a while since I last ate milk chocolate but based on memory I would say that this aroma doesn't differ very much from a milk chocolate: it's ok but it's nothing to get too excited about. What I do get excited about is the texture of the chocolate. How can it be so smooth? If it was any smoother, it would be butter. I like smooth and almost slippery texture in a chocolate.

If the aroma was nothing to get excited about, neither is the flavour. No kind of nuances or twists (good or bad) to be found here. On the positive side, there is also almost no bitterness in this chocolate. It's a chocolate that even newcomers to the dark side could enjoy. By the time I get to my fourth piece I start noticing mild flavours, but don't ask me of what. Suddenly there is a slightly pungent flavour which immediately takes my mind to bisquits manufactured in an east European factory back in the 1970's. The manufacturer mentions honey and apricot... but they are certainly hidden from me. Nuts. That what I also taste, nuts.

The aftertaste has no more flavours than before, but instead there is a slight bitterness raising its head here. The aftertaste is quite neutral, or should I even say boring. But hey, at least it's not bad.

Ingredients: Cocoa mass, cocoa butter & raw cane sugar

Huomasin aiempia saman valmistajan arvioitani lueskellessani, että en ole kovinkaan korkealle arvostanut kääreiden tai suklaan ulkonäköä. Ehkä silmä on jo tottunut näihin, koska eihän nämä hassumman näköisiä ole, joskaan ei mitään mullistavia taideteoksiakaan.

Tuoksu on kyllä kaakaoinen, mutta en juurikaan haista tästä mitään tiettyjä vivahteita tai vastaavia. En nyt vähään aikaan ole maitosuklaata syönyt, mutta muistinvaraisesti väittäisin, että tuoksu ei paljon poikkea maitosuklaasta: ihan hyvä, mutta ei mitään erikoista. Koostumuksessa sen sijaan on jotain erikoisempaa. Tämä on ihan mahottoman sileää. Tätä sileämpää ei enää voi olla, sillä se olisi jo voita. Minulle kyllä kelpaa erittäin hyvin tällainen sileä ja liukas suklaa.

Tuoksu ei ollut suklaassa kummoinen ja täytyy sanoa, että maku noudattaa tuoksun viitoittamaa tietä. Kummoisia vivahteita, hyvässä tai pahassa, tässä suklaassa ei kertakaikkiaan ole. Tässä ei myöskään ole sellaista kitkeryyttä, mikä markettien tummista suklaista yleensä löytyy ja se onkin yksi laadukkaan raaka-aineen eduista. Tämä on todella helposti syötävää tummaa suklaata, joka menee varmasti helposti alas sellaisellekin, joka ei ole vielä tottunut tummiin suklaisiin. Neljättä suklaapalaa imeskellessä mausta alkaa erottautumaan pieniä makuvivahteitakin, mutta mitä vivahteita ne sitten ovat, onkin jo vaikeampi kysymys. Ihan minimaalisen pientä pistävyyttä ilmaantuu ja mieleen tulee lähinnä Itä-Euroopassa teollisesti valmistetun keksin maku. Ehkä myös hieman pähkinä. Valmistajan mainitsemat hunaja ja aprikoosi vaatisivat kyllä jo parempaa mielikuvitusta.

Jälkimaussa ei ole paljon enempää makuja kuin aiemminkaan, mutta pieni kitkeryys nostaa päätään. Varsin neutraaliksi, ellei jopa tylsäksi jää jälkimakukin, mutta eipähän ole vastenmielinenkään.

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & raakaruokosokeri

Ei kommentteja: