4.2.2015

Marou Tiên Giang 70%

The wrappers of Marou chocolate bars are like pieces of art or complex wallpapers. They do stand out from the crowd. The main color (in addtition to the gold) defines the cocoa used from different areas in Vietnam. The beauty of this chocolate is not only in the wrappers but also in the bar itself. The bar inside the golden foil has the "M" logo and is divided into pieces in a way that makes it impossible to break off two equal size pieces.

The aroma of the chocolate is not particularly powerful when you take a sniff, but strong enough to fill the room with a divine scent of chocolate. A closer sniff of the chocolate doesn't reveal any new distinct aromas either but at least there is nothing negative about this. I imagine a chocolate bath feeling the way this smells.

These Marou bars are quite thick. My ruler tells me the bar is as much as eight millimeters thick. That's why you need a healthy set of front teeth and some muscles in you jaw to break off a piece. Well, one could of course also just use fingers. Once you get a piece in your mouth it starts to melt into a chocolate liquid without any problems. The texture of the chocolate is smooth and there is only a tiny bit grainynes to be felt.

The taste of the chocolate is pleasing yet mild, just as the aroma was. There is no bitterness to speak of so this might be an easy chocolate also for those who are afraid or don't like the bitter tastes in dark chocolate. Even if the taste is mild it doesn't mean that it's tasteless. There are flavours present but I'm finding it difficult to name them. Mayde I can taste something like paper, cardboard or wood (without resin). Those might sound like strange flavours but I use them in a positive meaning. To get a top score from me the taste should however require some kind of twist. There are some small twists to be found when biting into this chocolate, but not enough for me.

So what about the aftertaste then? Well, it's in alignment with the aromas and flavours of the chocolate. Nothing new or surprizing here. My toungue feels a bit rough after a few pieces of the chocolate but I feel no need to run and have a glass of milk like some other dark chocolates have. Instead I just enjoy the flavours that seem to last for quite a long time.

Ingredients: Cocoa mass, cocoa butter & cane sugar

Maroun suklaalevyjen kääreet ovat kuin taideteoksia tai monimutkaisempaa tapettia ja poikkeavat silläkin tavalla totutusta. Kääreen pääväri (kullan lisäksi) erottaa eri alueiden kaakaosta valmistetut suklaat toisistaan. Kauneus ei suinkaan lopu vielä kääreisiin, sillä kultaisen folion sisään kääritty suklaalevykin on kuvioitu kauniisti. Yrityksen M-logo koristaa levyä, jonka palajako on toteutettu erikoisemmalla tavalla vinottain ja... sanotaan vain, että tästä levystä et saa mitenkään kahta täsmälleen samankokoista palasta taitettua irti.

Suklaan tuoksu ei ole erityisen vahva kun sitä nuuhkaisee, mutta kuitenkin sen verran vahva, että kun kääreet on avattu, täytyy huone pikaisesti miellyttävästä suklaan tuoksusta. Lähempikään nuuhkaisu ei tuo mitään erityisen vahvaa tai yksilöllistä tuoksua pintaan, mutta kaikki halvempien tummien suklaiden vastenmieliset vaniljahajut sentään ovat poissa. Tämä tuoksuu samalta kuin miltä voisi kuvitella suklaakylvyn tuntuvan.

Nämä Maroun 100 g suklaalevyt ovat aika paksuja tummiksi suklaiksi. Mittaan "supertarkalla" kouluviivottimella paksuudeksi jopa kahdeksan milliä. Siitä syystä palan puraiseminen levystä vaatii ehjät etuhampaat ja lihaksia leukaperiin. Tai tokihan taittaminen onnistuu vahvoilla sormillakin. Kun palasen on saanut suuhun, sulaa suklaa kuitenkin helposti ja ilman ongelmia. Suklaa muuttuu hiljalleen paksuhkoksi ja sileäksi massaksi joka sitten leviää ympäri suuta. Suklaa on todellakin sileää, rakeisuutta ei tästä löydy kuin ihan pikkuriikkisesti.

Suklaan maku on tuoksun tavoin miellyttävä, mutta melko hillitty. Kitkeryyttä ei ole nimeksikään, joten tämä suklaa viipynee melko pitkään sellaisenkin suussa, joka ei tummaan suklaaseen kuuluvasta kitkeryydestä pidä. Suklaata ei voi hillitystä makukokonaisuudesta huolimatta sanoa mauttomaksi, sillä tässä on kyllä makuvivahteita. Niiden nimeäminen vaan tuottaa minulle hieman ongelmia. Tässä on hieman paperin, pahvin tai pihkattoman puun makuvivahteita. Ne voivat kuulostaa vieraammaan korvassa oudolta, mutta käytän niitä nyt ihan positiivisessa mielessä. Ihan huippupisteet mausta vaatisivat hieman enemmän twistiä johonkin suuntaan. Pureskelemalla tästäkin suklaasta irtoaakin hieman erilaisia makuja kuin imeskelemällä. Löytyy jopa vähän niitä twistejä.

Jälkimaku mukailee hyvin pitkälti suklaan tuoksua ja makua. Mikään yllättävä tai uusi makuvivahde ei hyppää esille. Kieli tuntuu nyt muutaman palasen jälkeen hieman karhealta, mutta en koe minkäänlaista tarvetta juosta maitokaapille, kuten joidenkin suklaiden kanssa käy, vaan makustelen mielellään suuhun jäänyttä makua, joka viipyileekin melko pitkään.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & ruokosokeri

Ei kommentteja: