6.12.2014

Metiisto Artisan Chocolate Madagascar 72%

I was very happy to finally get my hands on this bean-to-bar chocolate from Sweden. I have actually tasted this before, but that was during TBMB (times before my blog). I have previously reviewed Bahia from Metiisto Artisan Chocolate and since I liked it quite much, I am very eager to try this chocolate made from Madagascan cocoa.

I think the black cardboard wrappers of Metiisto are very stylish. Black, with touches of silver grey and shiny gold looks absolutely fantastic. This goes to show that less can definetly sometimes be more. The chocolate bar itself is inside a cellophane bag and has the same signature M on it as the wrappers. The whole appearance is just perfect.

The aroma of the chocolate is what I would expect from Madagascan cocoa. It's fruity and fresh together with a not too strong "general" cocoa scent. There is no bitterness in the aroma, it's actually quite mild apart from the fruity bits.

The bar is quite thin, only about 5 mm thick. The texture is smooth and the chocolate easily melts into a nice thick liquid in my mouth. I wouldn't say that this is the absolutely most smooth chocolate ever to pass over my tongue, but the very slight grainyness does not bother me.

The first flavour is definetly fruity. Very soon, however, there is another flavour that comes along and almost overpowers the fruity taste. I can't really name that other flavour because it seems to be changing constantly. At times it tastes almost like paper, but quite soon the fruity flavour comes back and there is no need to analyze the other. I just love everything.

The aftertaste is smooth and fruity at the same time. I would say that the fruity part is prominent but overall the aftertaste isn't very long or strong. Luckily there is a simple way to prolong the aftertaste: Take another piece of chocolate. Well thank you, don't mind if I do. I actually ate the whole 65g bar while writing this review and that's not very usual.

PS. Looking at my Top 10 Rated Chocolates list, I'm starting to see a pattern between my personal preferences and Madagascan cocoa...

Ingredients: Cocoa beans, sugar & cocoa butter

Olin erittäin iloinen saadessani vihdoin käsiini tämän bean-to-bar -suklaan Ruotsista. Olen kyllä maistanut tätä aiemminkin, mutta se oli AEB (aikana ennen blogia). Saman valmistajan Bahiaa olen myös maistanut ja koska pidin siitä kovasti odotan innolla mitä tämä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistettu suklaa minulle tarjoaa.

Minusta nämä Metiiston käyttämät mustat kääreet ovat todella tyylikkäitä. Musta yhdistettynä ripauksiin hopeaa ja kultaa näyttää yleelliseltä. Tämäkin kertoo vain siitä että vähän voi olla paljon. Itse suklaalevy on kääritty sellofaanipussiin ja suklaassa on kääreestä tuttu M-logo. Ulkonäkö on aivan täydellistä.

Suklaan tuoksu on juuri sellainen kuin voi odottaakin madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetulta suklaalta. Se on hedelmäinen ja raikas, eikä tumman suklaan "perustuoksu" ole kovinkaan vahva. Kitkeryyttä tuoksussa ei ole ja itse asiassa tämä onkin aika miedon tuoksuinen suklaa, kun ei huomioida hedelmäisyyttä.

Suklaalevy on ohut, vain noin 5 mm paksu. Koostumus on sileä ja suklaa sulaa helposti paksuksi suklaamassaksi. Tämä ei ole silein mahdollinen suklaa suutuntumaltaan, mutta näin pieni rakeisuus ei edes haittaa.

Ensimaku on ehdottomasti hedelmäinen. Varsin pian esiin tulee kuitenkin toinenkin maku ja se melkein peittää hedelmäisyyden alleen. En saa tunnistettua tätä uutta tulokasta, koska sen maku tuntu muuttuvan koko ajan. Ajoittain se maistuu melkein paperilta, mutta onneksi hedelmäiset maut palaavat ja tekevät jatkoanalysoinnista turhaa. Kertakaikkisen mahtavan makuista.

Jälkimaku on samanaikaisesti pehmeä ja hedelmäinen. Väittäisin hedelmäisyyttä näistä vahvemmaksi, mutta jälkimaku ei kaikenkaikkiaan ole kovin voimakas tai pitkäkestoinen. Onneksi jälkimaun jatkamiseen on helppo tapa: ota lisää suklaata ja odota hetki. No kiitos, minäpä otan. Söin itse asiassa koko 65 gramman levyn tätä arviota kirjoittaessa ja se ei ole ihan tavallista.

PS. Kun katsoo Top 10 -listaani, huomaa siinä selvän yhteyden omien mieltymysten ja madagaskarilaisen kaakaon välillä...

Suklaata myy Suomessa Laatusuklaa.fi.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi


Ei kommentteja: