5.9.2014

Friis-Holm la Dalia 70%

On the wrappers front side it says The lazy cocoa grower's blend, which sounds a bit funny. On the back you find out why it says that and why this is a blend of cocoa varieties.

The bar has a paper wrapper and uses only two colors, which makes it kinda stylish, but to be honest, this isn't the most exciting wrapper I've seen. The bar is mostly divided into very (too) small pieces and then there's one bigger piece in the middle. Having seen some pretty artistic wrappers and bars, this doesn't relly impress with its looks. The color of the chocolate seems surprisinly light for 70%.

The chocolate has a nice aroma. It's subtle but it has an acidic or fruity aroma to it. If the look of the bar was light, so is the aroma. It smells nice and all, but not very much like 70% dark chocolate.

Michael Jackson had a song called Smooth Criminal (one of my few MJ favourites). This chocolate is almost criminally smooth. I love the silky feel of the chocolate on my tongue and all around my mouth. The chocolate melts easily on my tongue, which I like as well.

The first taste is one of a mild dark chcolate. Pretty soon an acidic and fruity flavour comes along and puts a smile on my face. It's not overly acidic, instead it's just right. After eating a quarter of the bar I start to taste something else as well. Now, I know this doesn't sound like a good thing, but there is a slight flavour of glue. I mean that in the nicest possible way, it is a good taste since it's not too overwhelming, but I can't really come up with a better comparison for it. There is no extra bitterness in the flavour, just the right amount. I really like this chocolate.

My mouth feels a bit dry and bitter after eating this. Much more than it felt while eating it. No, I didn't eat the whole bar! Only 80% of it... The fruityness is missing at this point, but a slight acidity in the form of tingeling can be felt on my tongue.

Ingredients: Cacao beans, sugar & cocoa butter

Kääreiden etupuolella mainitaan hauskankuuloisesti Laiskan kaakonkasvattajan sekoitus. Takapuolella selviää mitä tuo tarkoittaa ja miksi tämä on valmistettu sekoituksesta eri kaakaolajikkeita.

Levyssä on paperikääreet, joissa on käytetty ainoastaan kahta väriä, joten se luo tietynlaista tyylikkyyttä, mutta ei ehkä kuitenkaan ole maailman tyylikkäimmät. Palajako levyssä on sellainen, että siinä on yksi iso pala keskellä ja useita (liian) pieniä palasia ympärillä. Eihän tämä ulkonäöllään elvistele, kun on tullut nähtyä joitakin varsin tyylikkäitäkin kääreitä ja levyjä. Suklaan väri näyttää muuten yllättävän vaalealta huomioiden 70 % kaakaopitoisuuden.

Suklaa tuoksuu hyvältä. Tuoksu on hillitty, mutta siinä on hapokkuutta ja hedelmäisiä tuoksuja. Suklaalevyn väriä mukaillen tuoksukin on melko vaalea eli mieto ja tätä on vaikea uskoa näinkin tummaksi suklaaksi.

Michael Jacksonilla oli biisi nimeltään Smooth Criminal (yksi harvoja suosikkejani ko. artistilta). Tämä suklaa puolestaan on melkein rikollisen sileää (vaatii biisin nimen suomennoksen). Silkkinen tuntuma suussa on todella nautinnollinen. Suklaa myös sulaa kielen päällä helposti, mikä on aina hyvä asia.

Ensimaku muistuttaa miedon tumman suklaan makua. Pian esiin tulee kuitenkin hapokas ja hedelmäinen maku, joka saa hymyn naamalleni. Maku ei ole liian hapokas vaan juuri passeli. Syötyäni neljänneksen levystä maistan jotain muutakin. Sillä uhallakin että tämä ei kuulosta hyvältä, sanoisin että tämä uusi mieto maku on liiman ja tarkoitan sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Maku ei ole liian hallitsevakaan, mutta en keksi sille parempaa vertausta. Suklaassa ei myöskään ole turhaa kitkeryyttä, joten pidän kyllä tästä suklaasta.

Suuta hieman kuivaa syötyäni suklaata, selvästi kuivemmalta kuin syödessä vaikka en edes syönyt koko levyä (ainoastaan n. 80 % siitä...). Hedelmäisyyttä ei jälkimausta löydy, mutta hapokkuutta kyllä ja sen tuntee kielellä pienenä kihelmöintinä.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

Ei kommentteja: